Basisinformation

Officielt navn: Aveny Teatret
Adresse: Frederiksberg Allé 102
Postnr.: 1820
By: Frederiksberg C
Land: DK - Danmark
Startdato: 2016
Afsluttet: 2017
Opført: Ibrugtaget
Projekttype: Renovering
Størrelse: 825 m2
Kort beskrivelse: Skanding forestod konstruktionsdesign til en gennemgribende renovering og ombygning af Aveny teatret. Resultatet er et moderne teater i bevaringsværdige klæder. Teatret blev i 2016 opkøbt af Frederiksberg Kommune for at bevare, styrke og realisere teatertraditionen på Frederiksberg Allé.

Bygningen er bevaringsværdig i klasse 4, så der skulle tages særlige hensyn til det oprindelige udtryk. Det primære konstruktive indgreb i den eksisterende bygning var etablering af en ny stålkonstruktion, skjult i tagkonstruktionen, til ophængning af sceneteknik. I samme omgang blev rådskader i eksisterende spær saneret.

Som et udviklingsprojekt etablerede man en ny værksteds- og kontorbygning i baggården til teatret. Bygningen blev opført i ”byggeklodser” bestående af isolering og brandimprægneret træ med 100% organisk giftfri brandhæmmer. Bygningen er et eksempel på en træbygning uden miljøskadelige stoffer, der opfylder brandkrav til byggeri i skel, og samtidig passer ind i det bevaringsværdige miljø.

Copyright: AI a/s

Sagens parter

Bygherre: Frederiksberg Kommune
Kunde: AI a/s

Omfang

Rådgivningstype: Underrådgiver
Projekttype: Kultur
Udførte ydelser: Konstruktionsdesign
Projektfaser: Myndighedsprojekt, Hovedprojekt, Fagtilsyn
Tilbage til referencer