Basisinformation

Officielt navn: Bryggertorvet
Adresse: Bryggertorvet 1
Postnr.: 3650
By: Ølstykke
Land: DK - Danmark
Startdato: 2019
Projekttype: Nybyggeri
Størrelse: 2.300 m2
Kort beskrivelse: På Bryggertorvet centralt i Ølstykke, opføres 28 andelsboliger fordelt over 3 boligblokke på 2 etager. Etageboligerne opføres som lette præfabrikerede trækassetter, der opstilles i klynger med fælles adgangsveje og private have/terrasser i stueplan. Mellem klyngerne etableres fællesarealer til beboerne, for at forøge det sociale miljø.

De nye etageboliger etableres ovenpå et eksisterende betonbyggeri fra 1973. Byggeriet består dels af en kælderkonstruktion (med en frilagt facade), samt af en dagligvarebutik i stueplan. For at skabe plads til etageboligerne, nedrives eksisterende dagligvarebutik, imens eksisterende kælderkonstruktion bibeholdes og anvendes som erhvervslokaler, fitness m.m.

I forhold til, at kunne bære klyngehusene forstærkes eksisterende konstruktioner med nye lastfordelene stålbjælker under boligernes bærende vægge og nye stålsøjler under eksisterende betonbjælker. Stålsøjlerne funderes på nye punktfundamenter, og der etableres nye fundamentsbjælker på borede betonpæle i områder hvor modulbygninger vil stå uden for eksisterende kælder.

Sagens parter

Bygherre: Bryggerhaven Ølstykke ApS
Entreprenør: Jorton A/S

Omfang

Rådgivningstype: Underrådgiver
Projekttype: Domicil og kontor, Boliger - almene boliger
Udførte ydelser: Konstruktionsdesign
Tilbage til referencer