Basisinformation

Officielt navn: FH-Huset
Adresse: Islands Brygge 32D
Postnr.: 2300
By: København
Land: DK - Danmark
Startdato: 2018
Afsluttet: Pågår
Opført: Under udførelse
Projekttype: Renovering
Størrelse: 2.000 m2
Kort beskrivelse: FH-Huset er placeret på havnefronten ved Islandsbrygge. Bygningen fremstår åben og transparent med vand på begge sider. Derudover er bygningen den første bygning, som Københavns Kommune i sin tid har præmieret for både de ingeniørmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Ud over kontorhuset i 6 etager, er der ifm. det eksisterende projekt udført vandtæt p-kælder under vandspejlsniveauet i havnen.

For at skabe mulighed for flere arbejdspladser i kontorhuset, udføres ekstra etageareal over kantinen og ekstra dækareal ved syd facaden, ved at etablere lukning af det eksisterende atrium, for at skabe bedre afgang i bygningen, samt udførelse af nyt trappetårn ved nordfacaden.

Det store kantineområde er i sin tid opført som et dobbelthøjt rum, som har gjort det muligt at etablerer et delvis indskudt letdæk over kantineområdet i niveau med eksisterende etagedæk over stue. Lukning af eksisterende atrium er ligeledes udført ved etablering af nye indskudte letdæk understøttet på eksisterende forstærkede stålbjælker. Trappetårnet er udført, som en delvist selvstændig stålkonstruktion, der står på dæk over P-kælder, hvorfor trappetårnet inkluderer projektering af nye supplerende betonsøjler i P-kælder.

Sagens parter

Bygherre: Fagbevægelsens Hovedforbund
Kunde: AI a/s
Entreprenør: Hauge Gruppen, HS Hanse

Omfang

Rådgivningstype: Underrådgiver
Projekttype: Domicil og kontor
Udførte ydelser: Konstruktionsdesign
Projektfaser: Hovedprojekt
Tilbage til referencer